Verslo liudijimas - lyg šiaudas bedarbiams

Bedarbių, pirkusių verslo liudijimus, šiemet ketvirtadaliu daugiau nei pernai - beveik 6 tūkst., o bendras smulkiausių verslininkų skaičius per metus sumažėjo.

Per du šių metų mėnesius išduotų verslo liudijimų skaičius, palyginti su pernai, sumažėjo nuo 40,2 tūkst. - iki 32,8 tūkst. Šis skaičius mažėjo visose apskrityse, penktadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Tie, kurie jau daug metų dirba su verslo liudijimais, neslepia, kad taip pat daugėja ir kolegų, linkusių tūnoti pogrindyje - dirbti tą patį, bet nebepirkti verslo liudijimo.

Daugiausia liudijimų išduodama verstis prekyba turgavietėse, išnešiojamąja prekyba, kirpyklų, kosmetikos ir soliariumų salonų veikla bei patalpų nuoma.

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas sako, kas verslo liudijimai bedarbiams - išlikimo galimybė ir pigiausias būdas pradėti verslą.

Verslo liudijimą galima pirkti trumpam laikotarpiui, nereikia įstatinio kapitalo, neužgriūva mokesčiai ir kiti įsipareigojimai, kaip akcinių, uždarųjų ar individualių įmonių šeimininkus.

Šiuos pranašumus išvardijęs D.Arlauskas vis dėlto dvejojo, ar smulkusis verslininkas užsitikrina siekiamą finansinę gerovę. "Dažniausiai verslo liudijimus ima kirpėjai, masažuotojai. Tačiau juk jiems dar reikia įsigyti brangios įrangos, išlaikyti patalpas. Žodžiu, vargo vakarienė", - sakė D.Arlauskas.


Šiame straipsnyje: verslo liudijimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių