Verslo liudijimai - vienam išgyventi, kitam - mokesčių išvengti

Bendrovės sveikina Finansų ministerijos užmojus neleisti su verslo liudijimais verstis vertimu, projektavimu, apgyvendinimu, didmenine prekyba, o su statybomis susijusių darbų ratą gerokai susiaurinti.

Tačiau liudijimų turėtojai sako, kad toks sprendimas gerokai apsunkintų jų verslą, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Finansų ministerijos pasiūlymai dėl verslo liudijimų remiasi nuostata, kad dirbti su fiksuotu mokesčiu gali tik smulkiausias verslas, teikiantis paslaugas galutiniam vartotojui. Kaip aiškina finansų ministrė Ingrida Šimonytė, tai būtų "mažmenos veikla, dirbant su žmogumi, kuris atėjo pasitaisyti batų, nusipirkti braškių, nusikirpti plaukų".

Paslaugų su verslo liudijimais nebūtų galima teikti įmonėms, o dalies veiklų, kuriomis šiuo metu dar galima verstis pasiėmus verslo liudijimus, išvis turėtų nelikti - iš sąrašo siūloma išbraukti vertimo, projektinių-konstrukcinių darbų, apgyvendinimo paslaugų teikimo ir keletą kitų veiklų. Statybų darbus siūloma susiaurinti.

Finansų ministerijos duomenimis, verslo liudijimus įvairiems statybos darbams iki gegužės 1-osios buvo pasiėmę kone 7 tūkst. asmenų, praėjusiais metus tokių buvo per 8 tūkstančiai.

Vertimo veiklai verslo liudijimus buvo pasiėmę 1, 312 tūkst., projektiniams-konstruktoriniams darbams - 439, apgyvendinimo paslaugoms teikti - 611 asmenų.


Šiame straipsnyje: verslo liudijimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių