Verslininkams naudingiau investuoti į technologijas

Beveik du trečdaliai (65,5 proc.) Lietuvos įmonių vadovų mano, kad esminis veiksnys, per praėjusius metus pagerinęs jų įmonės veiklą, buvo galimybė daugiau dirbti internetu, telefonu ar elektroniniu paštu. Tai atskleidė telekomunikacijų bendrovės „Omnitel" užsakymu atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo 500 įmonių atstovų Lietuvoje.  

Apklaustų verslininkų vertinimu, investicijos į modernias technologijas praėjusiais metais jų verslui davė daugiau naudos nei darbuotojų mokymai (25,8 proc) ar naujų darbuotojų priėmimas (29,2 proc.). Net 94 proc. apklaustųjų patvirtino, kad modernios technologijos per metus labai pagerino jų įmonės komunikaciją.

Mobiliųjų tendencijų tyrimo rezultatai parodė ir pasikeitusį įmonių vadovų požiūrį į darbo metu socialiniuose tinkluose bendraujančius darbuotojus. Daugiau nei 63 proc. verslininkų mano, kad bendravimas SMS žinutėmis, elektroniniu paštu, pokalbių svetainėse ar socialiniuose tinkluose (pvz., „Facebook") per pastaruosius dvejus metus padėjo įmonei užmegzti daugiau kontaktų užsienyje.

Lankytis socialiniuose tinkluose nevengia ir patys įmonių vadovai - 13 proc. respondentų įvairius bendravimo portalus naudoja kaip darbo priemonę. Nepaisant baimių, kad, darbuotojams lankantis socialiniuose tinkluose, gali nutekėti konfidenciali informacija arba sumažėti darbo produktyvumas, daugiau nei pusė įmonių vadovų pritaria, kad svarbu turėti daugiau galimybių bendrauti su žmonėmis.


Šiame straipsnyje: verslasmokymaitechnologijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių