Verslininkai ėmė skolintis saulės elektrinėms

Verslininkų noras statyti saulės jėgaines pastaruoju metu toks didelis, kad nemaža eilė jų išsirikiavo ir prie Lietuvos centrinės kredito unijos durų. Iš čia skolintais pinigais jėgaines Lietuvoje rengs jau mažiausiai šeši verslininkai.

„Verslo žinios“ rašo, kad ateityje šiam verslui išduotų garantuotų paskolų greičiausiai dar padaugės.

„Tikrai jaučiame labai didelį susidomėjimą saulės jėgainių statybomis ir poreikį tam gauti paskolų iš Verslumo skatinimo fondo. Apskritai verslininkai pastaruoju metu labai aktyvūs, paraiškų gauti paramą verslui sulaukiame daug“, - sakė projekto „Verslumo skatinimas“ koordinatorius Tomas Valauskas, .

Šuo metu iš Verslumo skatinimo fondo yra patvirtintos šešios paskolos saulės jėgainėms įrengti. Energetikos ministerijos duomenimis, per rugsėjį buvo išduoda daugiau nei 300 leidimų plėtoti žaliosios elektros energijos gamybos pajėgumą.

Šiemet gautas leidimas elektros gamybos plėtrai užtikrina, kad pagal jį įrengtos jėgainės elektra bus superkama 2012 metais galiojančiu skatinimo tarifu. Noras statyti jėgaines dabar toks didelis ir dėl to, kad Kainų komisija kitiems metams jų gaminamai elektrai nustatė mažesnę supirkimo kainą – 1,25 lito už lkWh.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Jeigu ima kredita is kredito unijos tai reiskia kad zemvaldys, greiciausiai tai bus Ramunas K. Prastume referenduma del atomines statybu kad nestatyti, dabar atviras kelias pasipelni is zalios bet brangios elektros visu lietuvos gyventoju saskaita.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių