Verslas PVM nebemokės avansu

Vyriausybė pritarė Finansų ministerijos pasiūlymui nuo 100 tūkst. iki 10 mln. litų padidinti ribą, nuo kurios įmonėms reikia mokėti avansinius PVM mokėjimus. Anot ministerijos, priimtas sprendimas nuo gegužės 1 d. iš esmės atleisti verslą nuo avansinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėjimo yra parama šalies įmonėms, sunkmečiu susiduriančioms su apyvartinių lėšų trūkumu.

Nuo avansinio PVM atleistos įmonės PVM jos mokės bendra tvarka kas mėnesį už praeitą laikotarpį. Šis sprendimas neturės esminės įtakos valstybės biudžeto piniginiams srautams.

Prievolė mokėti avansinius PVM mokėjimus išliks tik labai stambioms įmonėms, kurių apyvartos yra labai didelės, o jų veikla dažniausiai orientuota tik į šalies vidaus rinką ir vidinį vartojimą. Tačiau joms avansiniai PVM mokėjimai leis išvengti didesnės mokestinės naštos pasibaigus mokestiniam laikotarpiui, kai jo pabaigoje reikėtų sumokėti visą apskaičiuotą mokesčio sumą, teigia ministerija.

Šiuo metu avansinį PVM mokėti reikia, kai įmonių vidutinė mokėtina į biudžetą suma už mokestinį laikotarpį, per 3 kalendorinius mėnesius paeiliui viršija 100 tūkst. litų; PVM mokėtojams, gaunantiems pajamas vien iš statybos ir montavimo darbų bei tiems, kurių pajamos iš žemės ūkio produkcijos ar paslaugų teikimo praėjusiais kalendoriniais metais sudarė ne mažiau kaip 50 proc. visų pajamų, - jeigu viršijo 200 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: PVM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių