Venesuela: perimama trijų bankų kontrolė, įsakoma uždaryti dvi finansų įstaigas

Prezidento Hugo Chavezo vadovaujama Venesuelos vyriausybė savaitės pradžioje perėmė trijų nedidelių bankų kontrolę ir įsakė uždaryti dar dvi finansų įstaigas.

„Siekdama užtikrinti tinkamą nacionalinės bankų ir finansų sistemos būklę, valdyba <...> nusprendė įsikišti į šių įmonių valdymą: "InverUnion Banco Comercial", "Banco Del Sol" ir "Mi Casa"", - pareiškė bankų reguliavimo institucija.

Sprendimas dėl intervencijos priimtas "už uždarų durų", o tai, pasak stebėtojų, reiškia, kad bankų klientai kol kas negalės atsiimti savo indėlių.

Pasak reguliavimo institucijos, bankai, kurių kontrolė perimta, "turi rimtų administravimo ir valdymo problemų, dėl kurių jų likvidumo nebepakanka trumpalaikiams įsipareigojimams padengti".

Taip pat uždarytas investicinis bankas "Baninvest" ir bankas "Banco Real Banco de Desarrollo" - "dėl neveiksmingų operacijų".

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais Venesuelos vyriausybė likvidavo aštuonis nedidelius ir vidutinio dydžio bankus. Keturi iš šių bankų buvo nacionalizuoti ir konsoliduoti į naują banką "Bicentenario".


Šiame straipsnyje: Venesuelabankų kontrolė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių