Velykinė prekyba džiugina ne visus

Nors žmonės jau skuba į parduotuves ir turgus ieškoti šventiniam stalui maisto produktų, įsisukusi velykinė prekyba džiugina ne visus pardavėjus.

Verslininkai sako nesitikintys gauti tokių pajamų, kaip ankstesniais metais. Pasak Klaipėdos turgaus prekybininkų, paklausiausių produktų - silkės, rūkytos žuvies - pardavimai sumažėję kone perpus. Esą žmonės ne tik taupo, bet ir ateina apsipirkti kaip niekada nuliūdę.

„Pirkimas blogas. Per dieną suprekiaujame 200-300 litų. Aš 4 metus dirbu. Niekada nebuvo tokia bloga prekyba kaip šiemet. Ir žmonės niekada nebuvo tokie pikti“, - sako Klaipėdos turgavietės prekiautoja.

Prekybos centruose taip pat gausu žmonių. Verslininkai pastebi, kad šiemet daugiau dėmesio žmonės skiria pačiam namų papuošimui, simbolinėms dovanėlėms. Tačiau stebuklų iš šventinės prekybos nesitikima. Esą būtų gerai, jei apyvarta bent prilygtų pernykštei.

„Galvojame, kad šios Velykos, jei bus neturtingesnės, tai bus daugiau optimizmo ir šiek tiek šventiškesnės, galvojame, kad šiais metais jos turėtų būti kaip ir praėjusiais metais. Ir jeigu taip bus iš tiesų, tai bus tikrai geras ženklas, galbūt prasidėjusios stabilizacijos ženklas“, - sako „Maximos“ atstovė Renata Saulytė.

Perkamiausi parduotuvėse šiuo metu yra vištų kiaušiniai, kurių paklausa šventinėmis dienomis paprastai išauga dvigubai. Miltų, mėsos, daržovių pardavimai padidėja iki 20 procentų.

Tačiau kai kurie prekybos centrai sako, kad šiemet per šventes pajamų tikisi mažiau nei pernai.

„Pagrindinis pokytis šiais metais - maisto produktų kainos daug mažesnės. Daržovės atpigo iki 40 proc., stipriai sumažėjo kitų produktų kainos“, - teigia „IKI“ atstovas Valdas Lopeta.

Prekyba šiomis dienomis Klaipėdoje nesiskundžia tik prekiaujantys berželių ir kitų augalų šakelėmis bei specialiomis puokštėmis.


Šiame straipsnyje: prekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių