“Veiverių skonis” reklamuodamas majonezą klaidino vartotojus

Bendrovė „Veiverių skonis” įpareigota surinkti iš rinkos ir saugiai utilizuoti „Veiverių majonezo be konservantų“ partiją. Toks sprendimas priimtas atlikus patikrinimą įmonėje ir ištyrus šios partijos produkciją. Be to, tyrimo metu nustatyta - įmonė klaidino vartotojus.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, jog 2009 m. lapkričio 19 d. pagaminta majonezo partija neatitiko specifikacijoje nurodytų riebumo ir konservantų rodiklių. Riebalų kiekis sudarė 53,3 proc., nors etiketėje buvo deklaruotas 65 proc. riebumas. Taip pat rasta konservantų - 0,164 g/kg sorbo rūgšties ir 0,206 g/kg benzoinės rūgšties.

Nors šie rūgščių kiekiai neviršijo leistinų normų, tačiau produkto pavadinime buvo akcentuojama, kad jis be konservantų. Tokiu būdu buvo klaidinami vartotojai.

Prienų rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, atlikę patikrinimą bendrovėje „Veiverių skonis“, nustatė, kad įmonėje blogai pildomas savikontrolės žurnalas, kuriame žymimos gaminamos produkcijos receptūrų sudedamosios medžiagos, nepakankamai griežtai vykdoma konservantų apskaita.

Dėl nekokybiškos produkcijos įmonei surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, gamybos vadovei skirta bauda. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įmonę „Veiverių skonis“ įtraukė į padidintos rizikos įmonių grupę.


Šiame straipsnyje: majonezasveiverių skonis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių