VDI laikinai vadovaus V.Mačiulaitis

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vyriausiąjį valstybinį darbo inspektorių Mindaugą Pluktą keičia jo pavaduotojas Vilius Mačiulaitis. Jis VDI vadovaus laikinai, kol konkurso būdu bus išrinktas naujasis vadovas, praneša SADM.

„Dėl sukauptos patirties ir asmeninių savybių jam patikėtas pareigas V. Mačiulaitis eis profesionaliai ir kompetentingai,“ – tvirtina socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

„Šis paskyrimas man yra iššūkis, kurį priimu su entuziazmu. Be abejo, nelegalaus darbo kontrolė bus stiprinama ir kompromisų šiam negatyviam reiškiniui negali būti. Ypatingas dėmesys bus skiriamas ir korupcijos prevencijai“, – teigia V. Mačiulaitis.

VDI yra valstybinė kontrolės įstaiga, veikianti prie SADM. Inspekcija yra atsakinga už nelaimingų atsitikimų darbe, profesinių ligų, darbuotojų saugos ir sveikatos, norminių darbo teisės aktų pažeidimų prevenciją.

Taip pat jos kompetencijai priskiriama Lietuvos Respublikos darbo kodekso, darbuotojų saugą ir sveikatą bei darbo santykius reglamentuojančių įstatymų ir kitų norminių teisės aktų kontrolė įmonėse, įstaigose ir organizacijose, taip pat tais atvejais, kai darbdavys yra fizinis asmuo.


Šiame straipsnyje: darbo inspekcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių