V.Baltraitienė: neaišku, koks yra progresinių mokesčių tikslas

Seimo vicepirmininkė "darbietė" Virginija Baltraitienė ragina pirmiausiai apsispręsti, koks yra progresinių mokesčių tikslas ir pagal tai modeliuoti jų dydį bei pajamų diferencijavimą.

Interviu Žinių radijui trečiadienį V.Baltraitienė teigė, jog dabar neaišku, koks yra progresinių mokesčių tikslas - ar stiprinti vidurinę klasę, ar surinkti daugiau įplaukų į biudžetą.

"Pradedant tą diskusiją turėtume apsispręsti ir tiesiai šviesiai pasakyti, ar tikslas yra surinkti į biudžetą daugiau pinigų ir neaišku kur juos padėti. Aš visad galiu pasakyti, kad pinigų yra pakankamai, tik jie ne taip skirstomi, kaip turėtų būti paskirstomi. Kitas dalykas - ar tai noras sumažinti atskirtį", - sakė Seimo vicepirmininkė.

Anot jos, anksčiau siūlyti ir dabar siūlomi progresinių mokesčių projektai socialinės atskirties nesumažintų.

V.Baltraitienės nuomone, iki 10 tūkst. litų darbinės pajamos turėtų likti neapmokestintos, iki 60 tūkst. litų - palikti 15 proc., o paskui apmokestinimą didinti, bet ne daugiau kaip iki 30 procentų.

"Pirmiausiai reikėtų įvesti visuotinę pajamų ir turto deklaravimą", - sakė Seimo vicepirmininkė.


Šiame straipsnyje: progresiniai mokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
dar viena , geriau patyletu . ko jos eina i seima jei nichrena nesupranta ???? turbut tik atlyginima pasiimt . ka veikia debiloidai seime ir ar jie nejaucia atsakomybes darydami zala LIETUVAI ? Gal ji gali pasakyti kiek lietuvoje butu bedarbiu jei nemoketu priedu prie atlyginimu o uz tuos pinigus priimtu darbuotoja ? Kiek lietuvoje butu bedarbiu jei butu didesniu procentu apmokestinti priedai ir virsvalandziai ? Kiek lietuva sutaupytu socialiniu ismoku ir pvm ? Kaip pageretu sodros bukle ? Ar gyventu geriau pensininkai o ne mirtu ir nebutu zudomi badu ? Kaip pageretu Lietuvos ekonomika jei visi bedarbiai dirbtu ??????!!!!!!

jo

jo portretas
na jau , staiga daugybė seimūnų patapo "nežiniukais" - nežino mat kam progresiniai mokesčiai reikalingi :) tegu gal pavarto vadovėlius, ar pasitobulina kitose šalyse, kur tie mokesčiai yra jau dagybę metų (net 20 iš 27 šalių). Ar jie mano, kad tik jie išimtinai protingi tuo klausimu.

666

666 portretas
tai ka ji siulo (apmokestinima) cia visiska debiloidija , apsoliuti debiloidija i fizionomija paziurejus aisku kaip diena pasidare
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių