Vasaromis įdarbinama vis daugiau vaikų ir paauglių

Valstybinės darbo inspekcijos teritoriniai skyriai šių metų pirmą pusmetį gavo 292 darbdavių pranešimus apie vaikų nuo 14 iki 16 metų amžiaus įdarbinimą. Daugiausia vaikų vasaros laikotarpiu buvo įdarbinta apdirbamojoje gamyboje, didmeninėje ir mažmeninėje prekyboje, žemės ūkyje, švietimo, apgyvendinimo ir aptarnavimo veiklos įmonėse.

Baigiantis sezonui surengta jaunų asmenų garantijų užtikrinimo įmonėse intensyvaus tikrinimo savaitė, kartu prevenciškai siekiant užkirsti kelią galimiems neatsiskaitymo su jais už darbą atvejams. Patikrinta beveik 60 proc. įmonių, kuriose žinomai įdarbinti vaikai; iš jų 13 proc. nustatyti pažeidimai - daugiausia darbo ir poilsio laiko režimų pažeidimų (36 proc.), darbo sutarties (18 proc.) - ir duoti būtini vykdyti nurodymai juos pašalinti. Dėl šių pažeidimų taip pat surašyti 4 administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Konsultacijos apie asmenų iki aštuoniolikos metų darbo reglamentavimą patalpintos Valstybinės darbo inspekcijos internetinėje svetainėje www.vdi.lt 

Apie moksleivių įdarbinimą Kauno apskrityje sužinosite daugiau paskaitę šį straipsnį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių