Vasarį „airBaltic“ iš Vilniaus skraidino mažiau keleivių

Vasario mėnesį didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė "airBaltic" iš Vilniaus atliko 280 skrydžių ir skraidino 14,9 tūkst. keleivių. Pernai vasarį keleivių skaičius iš Vilniaus siekė 42,8 tūkst. keleivių. "AirBaltic" viceprezidento ir generalinio direktoriaus Lietuvoje Tado Vizgirdo teigimu, tai lėmė sumažėjęs skrydžių krypčių iš Vilniaus skaičius.

Tuo tarpu bendras iš Vilniaus ir Rygos oro uostų su "airBaltic" skridusiųjų skaičius per du pirmuosius šių metų mėnesius, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, išaugo dešimtadaliu iki 324,6 tūkst., o vien šį vasarį, palyginti su 2008-ųjų vasariu - 3 proc. iki 147,4 tūkst..

Vasarį "airBaltic" lėktuvai iš Vilniaus ir Rygos oro uostų kilo su daugiau keleivių - jų užpildymas buvo 9 proc. didesnis nei tuo pačiu metu pernai ir sudarė 62 procentus. Lėktuvai, skrendantys iš Vilniaus oro uosto, buvo užpildyti 64 proc., o tai 11 proc. daugiau nei praėjusių metų vasarį.

Taip pat didėjo ir "airBaltic" skrydžių skaičius - vasario mėn. oro bendrovė atliko 3125 skrydžius, 11 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

"Bendras "airBaltic" skraidinamų keleivių skaičius nemažėja, o skrydžių paklausa ir toliau išlieka. Bendrovės veiklos optimizavimas ir operatyvus reagavimas į rinkos pokyčius leido išlaikyti keleivių srautus", - rezultatus komentuoja "airBaltic" viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda.


Šiame straipsnyje: airBalticIM300018987

NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta Vaitkeviciene

Asta Vaitkeviciene portretas
toks gyvenimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių