Vasarą išaugo dyzelino paklausa

Smarkiai kritusi benzino prekyba jau nebesmunka taip stipriai, o dyzelino pardavimo apimtis šiemet didesnė nei pernai.

Tačiau degalų pardavėjai tai sieja ne su nelegalios rinkos susitraukimu, o su vežėjų aktyvumu ir vasaros sezonu, rašo "Verslo žinios".

"Galima sakyti, kad nuosmukis kiek stabilizavosi, tokio nuopuolio kaip pernai ar šių metų pradžioje jau nebėra", - teigė didžiausią degalinių tinklą Lietuvoje valdančios įmonės "Lukoil Baltija" generalinio direktoriaus pavaduotojas mažmeninei prekybai Romas Turlinskas.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, šiemet sausį-kovą benzino pardavimai, palyginti su praėjusių metų pirmųjų mėnesių pardavimais, krito trečdaliu, o antrąjį ketvirtį nuosmukis buvo kuklesnis - apie 23 procentus. Beje, pernai benzino pradavimai, priešingai nei dyzelino, ypač metų pradžioje, traukėsi gerokai mažiau.

Automatines degalines valdančios bendrovės "Nete Lietuva" mažmeninės prekybos direktorius Audrius Miežys tikina, kad vis tiek skaičiuojamas didelis nuosmukis, tačiau vasaros aktyvumas juntamas.

"Vis tiek vasarą dažniau norima nuvažiuoti prie jūros ar prie ežero, juolab kad gamta tai leidžia dabar daryti. Tačiau skaidrios rinkos kritimas išlieka, nes degalų iš kaimyninių valstybių tikrai atgabenama", - teigė A.Miežys.


Šiame straipsnyje: dyzelinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių