Vartojimo poreikis šalyje auga

Nors vartojimo kreditus imantys šalies gyventojai savo skolinimosi galimybes po ekonominio nuosmukio vertina atsargiau, tačiau besiskolinančiųjų skaičius auga.

Taip tvirtina vartojimo lizingo paslaugas ir vartojimo kreditus teikiančias bendroves „Credit24“, „General Financing“ ir „Moment Credit“ vienijanti Lietuvos vartojimo lizingo ir kredito asociacija (LVLKA).

Jos duomenimis, I-ąjį šių metų ketvirtį LVLKA narių klientų skaičius, lyginant su praėjusių metų paskutiniu ketvirčiu, paaugo daugiau nei 7proc. – nuo 164,6 iki 176,7 tūkstančių.

LVLKA duomenimis, I-ąjį šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, šalies gyventojai skolinosi mažesnėmis sumomis – vidutinė vartojimo paskolos suma sumažėjo nuo 1124 litų iki 781 lito, vidutinė vartojimo lizingo suma sudarė 1271 litą. Iš viso šių metų sausio – kovo mėnesiais išduota vartojimo paskolų už 33,7 mln. litų, kai praėjusių metų I-ajį ketvirtį jų suteikta už 40,6 mln. litų.

Tuo tarpu LVLKA vienijamų bendrovių turimas vartojimo lizingo ir kreditų portfelis, lyginant su  prieš tai buvusiu ketvirčiu,  sumažėjo kiek daugiau nei 10 proc. –  iki 185,5 mln. litų. Iš jų 21,6 mln. litų sudarė vartojimo lizingas, 163,9 mln. litų – vartojimo kreditai.


Šiame straipsnyje: vartojimo kreditaipaskola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių