Varšuvos biržą domina investuotojas į naują AE Lietuvoje

Lietuvos energetikos ministerijai pareiškus, kad jau svarstomi potencialių investuotojų į naują atominę elektrinę pasiūlymai, sukluso Varšuva.

"Lietuvos rytas" rašo, kad lenkai mano, kad dalį bendrovės, kuri valdys elektrinę, akcijų tikslingiau būtų parduoti per Varšuvos biržą.

Tačiau "Nasdaq Omx" Vilniaus biržos vadovė Arminta Saladžienė ir rinkos analitikai įsitikinę, kad akcijomis turėtų būti prekiaujama Lietuvos sostinėje.

"Mūsų birža nėra per maža šitam projektui, nes užsienio ir vietiniai investuotojai turi pakankamai kapitalo ir yra pasiruošę investuoti į patrauklius projektus ir įmones", - sakė ji.

Anot Lietuvos finansų maklerių asociacijos prezidento ir "Finasta Asset Management" fondų valdytojo Mariaus Dubnikovo, kapitalas linkęs migruoti paskui įdomius pirkinius.

"Visi kalba, kad pinigų yra, nėra tik patrauklių kompanijų. Naujai kuriamos bendrovės jokiu būdu nereikia atiduoti kitoms valstybėms, nes tai yra vertė, kuri turi likti šalyje ir kurti ateities perspektyvas čia", - tvirtino jis.

M.Dubnikovo nuomone, atominę elektrinę valdančios bendrovės akcijomis prekiauti abiejose biržose taip pat būtų neišmintinga Vilniaus atžvilgiu.

"Jei būtų nuspręsta dalį akcijų parduoti per Varšuvos biržą, tai būtų sėkmingas Lietuvos sprendimas. Tai rodo čekų bendrovės CEZ, statančios atomines elektrines, pavyzdys. Mes galime pritraukti daugiau ir rimtesnių investuotojų nei Vilniuje", - "Lietuvos rytui" teigė Varšuvos biržos rinkų plėtros skyriaus direktorius Robertas Kwiatkowskis (Robertas Kviatkovskis).

Anot jo, atominę elektrinę Visagine galėtų statyti Lietuva, o Varšuvoje dalį akcijų galėtų įsigyti kiekvienas norintis Europoje.

"Dėl to turėtų apsispręsti Lietuvos valdžia", - sakė Lenkijos biržos atstovas.


Šiame straipsnyje: VAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių