Vanduo bus brangesnis

Nuo rugsėjo klaipėdiečiai už vandenį mokės gerokai daugiau. Naujas kainas ir papildomą abonentinį mokestį vakar palaimino miesto taryba.

Šešerius metus nekitusi vandens kaina netrukus šoktels daugiau nei 16 proc. Už kubinį metrą vandens gyventojai nuo rudens mokės 4,71 lito, įmonės ir įstaigos - 3,82 lito.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo" naujas kainas patvirtino remdamasi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos atliktais skaičiavimais.

Nuo rugsėjo įvedamas ir abonentinis šalto vandens mokestis, kurį jau moka beveik visų šalies miestų gyventojai.

Nepriklausomai nuo suvartoto vandens kiekio, gyvenantieji butuose kas mėnesį dar mokės 4,63 lito fiksuotą mokestį, individualiuose namuose - 6,62 lito.

Tačiau suburta specialistų darbo grupė svarstys galimybę teikti mokesčio lengvatų socialiai remiamiems gyventojams.

Už šiuo mokesčiu surinktas lėšas visuose butuose senieji skaitikliai bus pakeisti naujais. Bendrovės „Klaipėdos vanduo" direktorius Leonas Makūnas tikino, jog kainų šuolis buvo neišvengiamas.

„Esame priversti branginti vandenį ne tik dėl infliacijos, bet ir dėl pabrangusios elektros energijos, išaugusių aplinkosaugos mokesčių, teko padidinti algas darbuotojams. Tačiau ir padidinus kainas vanduo Klaipėdoje kainuos gerokai mažiau nei daugelyje miestų", - aiškino bendrovės „Klaipėdos vanduo" direktorius L.Makūnas.

Iki šiol galiojusios vandens kainos buvo patvirtintos dar 2002 m.

Tačiau anksčiau jos nekito todėl, kad bendrovei pavyko pelningai parduoti jai priklausančio nekilnojamojo turto ir taip padengti dalį nuolat augančių sąnaudų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių