Vandens turizmas išgyvena renesansą

Vandens pramogų mėgėjai ironizuoja, kad šią vasarą šalies upės primena magistrales. Baidarininkai tiesiog pašėlo – iki šiol net ir ne itin populiarių maršrutų organizatoriai tvirtina sulaukiantys nemažai klientų.

Vilioja ir Panevėžio upės

Žygių baidarėmis mėgėjams turi ką pasiūlyti ir Panevėžio kraštas.Vis dėlto upes įdarbinę vietos verslininkai tvirtina iš baidarių nepraturtėjantys – vandens telkiniais pasigirti negalinčiose apylinkėse sezoninis verslas gali būti tik priedas prie rimtesnio pragyvenimo šaltinio.Į svečius atvykusiems draugams – patyrusiems baidarininkams iš Vilniaus – per Krekenavos regioninį parką vingiuojančio Nevėžio apylinkes nusprendęs parodyti Martynas iš Stumbryno kaimo neabejoja: nors slenksčiais upė ir nepasižymi, bet tokiai pramogai tinkama.

„O kodėl Panevėžio kraštas baidarininkams turėtų būti netinkamas? Nebe pirmą kartą Nevėžiu plauksiu. Ir krioklių jame yra, ir srovės pagreitėjimų – yra vietos adrenalinui. Kartą teko virsti leidžiantis kriokliu. Smagu“, – pasakojo Martynas.

Pagyvėjimas po atlyginimų

30-ies kilometrų maršrutą upe per regioninį parką siūlantis Romas Kiltinavičius tvirtina šią vasarą sulaukiantis klientų kone iš visos Lietuvos ir ypač – atostogauti parvykusių emigrantų.

Tačiau, pasak verslininko, žmonės pramogoms dar neišleidžia tiek, kiek prieš trejetą metų, vadinamojo ekonominio pakilimo laikotarpiu.

„Sąstingio gal tik mūsų Vyriausybė nejaučia. Baidares užsisako gimtadieniams, klasių susitikimams, bernvakariams, šiaip iškylauti, tačiau šįmet dar nebuvo tokio antplūdžio, kad iš karto išsinuomotų visas 25-ias, kaip gana dažnai pasitaikydavo 2008-aisiais“, – teigė R.Kiltinavičius.

Anot jo, baidarių nuomos pakilimus ir atoslūgius, kaip ir pastaraisiais metais bet kuriame kitame versle, diktuoja atlyginimų mokėjimo dienos. R.Kiltinavičius jau patyrė, kad po 10-osios mėnesio dienos tenka traukti daugiau baidarių, o mėnesio pabaigoje stoja štilis.Pasiplaukioti Nevėžiu vienam žmogui vidutiniškai kainuoja 35 litus. Labai besiderantiesiems gali pasisekti papramogauti ir už mažiau.


Šiame straipsnyje: baidarėsvandens turizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanciai

Sanciai portretas
gal man nesusipratusiam galite pasakyti kada Lietuvoje vandens turizme buvo gotikos ar baroko eros kad stai ememe ir sulaukeme renesanso...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių