Valstybės kontrolė: LRT pernai patyrė 10,6 mln. litų nuostolių

Sumažėjus asignavimams Lietuvos radijas ir televizija (LRT) pernai, preliminariais duomenimis, patyrė 10,6 mln. litų nuostolių.

LRT komercinės pajamos, negalutiniais duomenimis, sumažėjo 40,6 proc., pranešė Valstybės kontrolė.

LRT pernai sąnaudas sumažino 19 proc., tačiau LRT taryba, sumažėjus finansiniams ištekliams, paliko galioti 2007-2008 metams patvirtintą programų transliavimo mastą ir programų struktūrą. Tai iš dalies lėmė nuostolingą LRT veiklą 2009 metais.

Anot pranešimo, todėl LRT turi ieškoti papildomų galimybių mažinti sąnaudas - darbo užmokesčio, autorinio atlyginimo, programų transliavimo ir siuntimo bei kitas. Programų mastą ir struktūrą LRT taryba turėtų tvirtinti atsižvelgusi į LRT metinę pajamų ir išlaidų sąmatą.

Valstybės kontrolė taip pat nustatė, kad LRT transliuotos laidos atitiko visuomeninio transliuotojo tikslus.

Valstybės kontrolė pažymėjo, kad Vyriausybė neįgyvendino prieš ketverius metus pateiktos rekomendacijos ir nenustatė visuomeniniam transliuotojui skiriamų valstybės biudžeto lėšų planavimo tvarkos.

2009 metais valstybės biudžeto asignavimai nacionaliniam transliuotojui, palyginti su 2008 metais, sumažėjo 14 proc., o 2010 metais lėšų bus skiriama 18 proc. mažiau nei pernai.


Šiame straipsnyje: LRTnuostoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių