Valstybės įmonių veiklos strategijas ir toliau numatys ministerijos, teigia D.Kreivys

Ministerijos ir toliau turėtų būti atsakingos už jų valdomų valstybės įmonių veiklos strategijas, tuo tarpu planuojama kurti valstybės turto valdymo holdingo įmonė "Visuomis" turės vertinti šių įmonių veiklos rezultatus ir pateikti savo išvadas.

"Strategijas numatys valstybinių įmonių akcininkės - šakinės ministerijos, o "Visuomio" valdyba analizuos įmonių veiklos rezultatus, juos įvertins ir numatys grąžos rodiklius", - interviu dienraščiui "Lietuvos rytas" tvirtino D.Kreivys.

Anot jo, "Visuomio" valdyba ne tik pati gaus išsamius įmonių veiklos rodiklius, bet ir pateiks juos visuomenei.

"Ministerijų užduotis - nustatyti įmonėms tikslus, izoliuoti jas nuo politikų įtakos", - sakė ūkio ministras.

Anot D.Kreivio, septyni "Visuomio" valdybos nariai turėtų būti aukščiausio lygio profesionalūs vadybininkai, tačiau jie tikriausiai nebus etatiniai darbuotojai, o pati valdyba rinktųsi tik kelis kartus per metus.

"Manome, kad jie nebus etatiniai darbuotojai. Bet tai nebus ir vien garbės postas. Valdybos nariai gautų atlygį, tačiau jis neturėtų būti pagrindinis pragyvenimo šaltinis. Valdyba nebus nuolatos veikianti struktūra. Ji rinktųsi keliskart per metus. Įmonių vadovai pateiks "Visuomis" valdybai veiksmų planus, biudžetus, veiklos rezultatus. Valdyba tai turės įvertinti ir pateikti savo išvadas", - tvirtino D.Kreivys.


Šiame straipsnyje: Dainius KreivysVisuomis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių