Valstybė rems laikraščių pristatymą prenumeratoriams

Laikraščių pristatymo paslaugų teikėjams gali būti kompensuojama iki 30 procentų nacionalinių, regioninių ir vietinių laikraščių pristatymo patirtų išlaidų.

Įstatymo pataisų rengimą paskatino Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos kreipimasis, kuriuo prašoma atsižvelgti į visuomenės interesą ir prenumeratos pristatymo išlaidas kompensuoti iš valstybės biudžeto.

Priimtos pataisos numato, kad Valstybė remia nacionalinių, regioninių ir vietinių laikraščių pristatymo prenumeratoriams paslaugų teikimą. Valstybės finansinė parama bus skiriama paslaugų teikėjams jų patirtoms pristatymo išlaidoms iš dalies atlyginti.

Valstybės finansinė parama laikraščių pristatymo paslaugoms teikti konkurso tvarka bus skiriama per Fondą. Fondas konkurso būdu privalės parinkti laikraščių pristatymo paslaugų teikėjus ir skirti Fondo lėšas jų patirtoms išlaidoms iš dalies atlyginti.

Dabar laikraščių ir žurnalų prenumeratą į kaimo gyvenamąsias vietoves pristato tik „Lietuvos paštas". Tokių paslaugų teikimas Lietuvos paštui yra nuostolingas: tarifai nėra pagrįsti šių paslaugų sąnaudomis, taip pat privaloma dirbti ir šeštadieniais dėl periodinių leidinių pristatymo prenumeratoriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių