Valstybė kontrolė gali skųsti prokurorų išvadą dėl Valdovų rūmų

Prokurorai išbrokavo Valstybės kontrolės paskelbtas rezonansines išvadas dėl Valdovų rūmų statybos - nerado pagrindo tęsti ikiteisminį tyrimą dėl galimo lėšų iššvaistymo. Bet Valstybės kontrolė, pasak Valstybės kontrolierės Giedrės Švedienės, įsitikinusi savo teisumu, todėl greičiausiai skųs tokį teisėsaugos pareigūnų sprendimą.

„Turime teisę aukštesniam prokurorui skųsti prokuroro padarytąją išvadą. Gali būti, kad tokia teise bus pasinaudota. Apibendrintai kalbant, kad prokurorai nutraukia tyrimus dėl mūsų pateiktos medžiagos - taip, tokių atvejų pasitaiko. Tačiau mes dažniausiai pasinaudojame apskundimo galimybe ir po tokio mūsų veiksmo ikiteisminis tyrimas būna atnaujinamas“, - interviu „Verslo žinioms“sakė G. Švedienė.

Anot jos, akivaizdu, kad valstybė šiam objektui atkurti „nebuvo pasirengusi“.

„Šiandien ginčijamasi - statybos ar restauraciniais įkainiais turėjo kilti Valdovų rūmai. Ginčų nebūtų, jeigu prieš pradedant darbus būtų parengti specifiniai, tik šiam objektui būdingų darbų įkainių reglamentai“, - teigė G.Švedienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvo

buvo portretas
liaudies kontrolė dabar valstybės ..............beliko tik rūmus ramiai užbaigti o ne atsibudus iš miego kaltų ieškoti nelaukiant kol ''nuskusto'' pilies kalno nuošliaužos pajudės........

Zenonas

Zenonas portretas
per TV mačiau rodomą šviestuvą, kad mokėjo bent 10000Lt , dirbdamas antikvare Klaipėdoje tokį tik mažesnį vos pardavėm už 120 Lt. Prokurorams patarimas, pasiteiraukite Vilniuje antikvariate Edmundo Kelmicko, jis Jums papasakos, kiek kas kainuoja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių