Valdžią ragina daugiau dėmesio skirti bedarbiams

Valdžia raginama labiau rūpintis sunkmečiu darbo ir pajamų netekusiais šalies gyventojais. Šiuo metu nedarbo išmoką gauna tik kas trečias Darbo biržoje užsiregistravęs bedarbis.

"Dabar tik 30 proc. darbo netekusių ir jo ieškančių žmonių gauna pašalpas", - ketvirtadienį pristatydamas tyrimą apie ekonominės krizės pasekmių socialinės atskirties situacijai Lietuvoje vertinimą Seime kalbėjo Darbo ir socialinių tyrimų instituto direktorius Boguslavas Gruževskis.

Jis prognozuoja, kad bedarbių, kurie neturės jokių pajamų, skaičius kitų metų pradžioje padidės. "Sausį ar vasarį, kai dalis žmonių nebeturės teisės gauti išmokų, nes jų mokėjimo terminas bus pasibaigęs", - sakė B.Gruževskis.

B.Gruževskis prognozuoja, kad kitais metais vidutinis bedarbių skaičius sieks apie 261 tūkst.,  ilgalaikių bedarbių - beveik 80 tūkst., arba 60 tūkst. daugiau negu 2008 metais. Jo teigimu, esant 13-14 proc. nedarbui,  nesukuriama maždaug 4 mlrd. litų vertės bendrojo vidaus produkto.

Naujausiais Darbo biržos duomenimis, šiuo metu įregistruota per 230 tūkst. bedarbio statusą turinčių žmonių, nedarbo išmokas gauna apie 70 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: gruževskisnedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių