Valdžia - prieš prekybos alkoholiu licencijas fiziniams asmenims

Daugiau kaip pusantrų metų vėluodama į nacionalinę teisę perkelti Paslaugų direktyvos reikalavimus Lietuva ir toliau ketina taikyti diskriminacines nuostatas ir neišduoti prekybos alkoholiu licencijų fiziniams asmenims, o išgeriantiems darbe nustatyti leistiną promilių ribą.

Alkoholio kontrolės įstatymo pataisais rengę autoriai įsitikinę, jog Paslaugų direktyva leidžia apribojimus, kai jie pateisinami svarbiais visuomenės interesais, trečiadienį informuoja dienraštis "Verslo žinios".

Ūkio ministerijos specialistų nuomone, Lietuva priskiriama vienai iš daugiausia alkoholio suvartojančių valstybių grupei, projekte nenumatyta, kad prekiauti alkoholiu būtų leista fiziniams asmenims. Toks leidimas, kaip galima suprasti iš Alkoholio kontrolės įstatymo projektą lydinčio aiškinamojo rašto, neužtikrintų prekybos alkoholiniais gėrimais kontrolės, o rinkoje padaugėtų nelegalių ir sveikatai pavojingų svaigiųjų gėrimų.

"Papildomas draudimas verstis mažmenine alkoholinių gėrimų prekyba fiziniams asmenims galėtų būti vertinamas kaip neproporcingas laisvo paslaugų teikimo ribojimas, o jį draudžia Paslaugų direktyva", - neabejoja Europos teisės departamento generalinio direktoriaus pavaduotoja Rūta Mackevičienė.

Pasak jos, Ūkio ministerija arba turi arba numatyti fizinių asmenų teisę gauti licenciją, arba remtis kitais, labiau įtikinamais argumentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių