Valdantieji - prieš siūlymą sumažintas pensijas mokėti trumpiau

Seimui nepavyko pradėti svarstyti Krikščionių partijos frakcijos siūlymo sumažintas pensijas ir kitas socialines išmokas mokėti iki 2010 metų pabaigos, o ne iki 2011-ųjų.

Seimas antradienį padarė pertrauką pateikiant Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pataisą.

Ją pristatęs frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis sakė, kad ši pataisa paskatintų vartojimą, nes žmonės jau kitąmet gautų didesnes pensijas ir kitas socialines išmokas, kurios taupant buvo sumažintos nuo šių metų pradžios. V.Žiemelio teigimu, dėl to padidėtų biudžeto įplaukos, sumažėtų socialinė įtampa.

TS-LKD frakcijos narys Saulius Stoma tvirtino, kad pataisos - per ankstyvos: "Nesavalaikis siūlymas, nes neaišku, kokia situacija bus. Geriausia rudenį svarstyti, kad bus formuojamas kitų metų biudžetas".

"Biudžetas (2011 metų valstybės biudžetas - BNS) jau pradedamas formuoti. Rudenį bus vėlu", - sakė V.Žiemelis.

Dabar numatyta, kad Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinasis įstatymas galioja iki 2011 metų pabaigos, o nuo 2012 metų sumažintos socialinės išmokos vėl būtų grąžintos į 2009 metų lygį arba būtų nustatyti kiti dydžiai.

Valdžia yra numačiusi po ekonominio sunkmečio grąžinti tik 2009 metų pabaigoje sumažintas senatvės ir netekto darbingumo pensijas.


Šiame straipsnyje: pensijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių