„Vakarų medienos grupės" fabrikai pradės kilti Baltarusijoje

Fabrikų kompleksą Baltarusijoje apsisprendusi statyti bendrovė "Vakarų medienos grupė" šiuo metu derasi su projektuotojais, o netrukus skelbs konkursą rangovui parinkti.

Skaičiuojama, kad investicijos į kompleksą gali siekti apie 65 mln. eurų (224,4 mln. litų), o naujieji fabrikai veiklą turėtų pradėti 2012 metų pirmąjį ketvirtį, rašo "Verslo žinios".

Planuojama, kad plokščių, gamybos ir faneros fabrikų komplekso statybos Baltarusijos Mogiliovo laisvojoje ekonominėje zonoje prasidės jau šį rudenį. Šiuo metu vyksta derybos su potencialiais projektuotojais, kurių konkurse dalyvauja devyni.

"Vakaru medienos grupės" generalinis direktorius Viktoras Adomaitis tikino, kad Baltarusijoje sulaukiama visapusiškos pagalbos ir dėmesio iš vyriausybės, vietos valdžios.

"Investuojame į laisvąją ekonominę zoną, kur yra lengvatų, deramės dėl papildomų lengvatų", - sakė V.Adomaitis.

Fabrikų kompleksas bus statomas maždaug 30 hektarų teritorijoje, gamybos patalpos po stogu užims apie 50 tūkst. kvadratinių metrų plotą.

Anot V.Adomaičio, plokščių fabrikas pagal technologijų lygį bus panašus į anksčiau "Vakarų medienos grupei" priklausiusios įmonės "Girių bizonas" fabriką, į kurį buvo investuota daugiau nei 200 mln. litų, tačiau Baltarusijoje planuojamas mažesnis pajėgumas. Taip pat čia iškils baldų gamybos ir faneros fabrikai.


Šiame straipsnyje: medienaBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių