Vakar akcijų kainos pasistiebė į viršų

Vakar dauguma akcijų Vilniaus biržoje brango, galbūt iš dalies dėl Europos rinkose dominavusių pozityvių nuotaikų.

Iš viso per sesiją pabrango 14, atpigo 9 akcijos, o biržos indeksas palypėjo į viršų 1,42 proc. daugiausiai brangusių energetikos sektoriaus atstovų ir „Lifosos" akcijų dėka. Tuo tarpu dauguma populiariausių ir likvidžiausių akcijų, išskyrus galbūt jau minėtą „Lifosą" ir Šiaulių banką, pigo. Bendra akcijų apyvarta siekė 4,4 mln. litų, nemaža jos dalis buvo suformuota pavieniais tiesioginiais sandoriais, praneša „JT naujienos".

Daugiausiai apyvartos sukaupė „Klaipėdos naftos"akcijos, kurių perleista už 1,5 mln. litų nepakitusia - 0,87 lito kaina.

„Panevėžio statybos trestas" (PST) jau po prekybos paskelbė per pirmąjį šių metų ketvirtį gavęs 93,2 mln. litų konsoliduotų pajamų. Palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, pajamos sumažėjo 26,7 proc.

PST akcijos yra vienos iš labiausiai atpigusių akcijų biržoje per šių metų kainų nuosmukį dėl laukiamo statybų rinkos sulėtėjimo ir kaštų augimo.

„Rokiškio sūris" prieš kelias dienas paskelbė valdybos nutarimą įsigyti 2,81 mln. bendrovės akcijų už vieną jų mokant po 5,2 lito. Skaičiuojant iki trečiadienio per pastaruosius tris mėnesius bendrovės akcijos buvo jau spėjusios atpigti daugiau nei 20 procentų iki 5,1 lito. Vakar po paskelbtų naujienų bendrovės akcijų kaina šovė į viršų 7,65 proc. net iki 5,49 lito, o apyvarta siekė 29 tūkst. litų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių