Vaikams - nelįskite prie rozečių!

Prieš pat moksleivių vasaros atostogas bendrovė Rytų skirstomieji tinklai nutarė pamokyti mažuosius, kaip saugiai elgtis su elektros prietaisais. Rytų skirstomieji tinklai įgyvendina projektą, kurio metu pradines klases lankantys vaikai mokomi atsargiai elgtis su elektros prietaisais.


Projektas „Būk atidus!" įgyvendinamas trečius metus iš eilės ir jau tapo tradicija. Per šį laikotarpį surengta daugiau kaip 250 saugaus elgesio su elektra pamokų, jas išklausė apie 6 tūkstančiai moksleivių. Šiemet projektas perkeliamas į mažesnius miestus.
Saugaus elgesio pamokos vaikams vedamos ne įprasta, o žaidimo forma. Pradinukams apie saugų elgesį su elektra pasakoja apmokyti aktoriai-mokytojai. Per pamokas vaikams dovanojamos specialiai šiam projektui sukurtos knygelės. Jų puslapių veikėjai žaidimų ir nuotykių sūkuryje susiduria su įvairiais elektros prietaisais ir mokosi, kaip išvengti pavojingų situacijų.


Civilinė sauga, į kurią įtraukti ir mokymai apie saugų elgesį su elektra, kaip atskiras dalykas pradinėse klasėse nedėstomas. Jis integruojamas į kitų dalykų programas. Dalyvaudami teatralizuotose pamokose, vaikai turi galimybę tokių žinių pasisemti anksčiau.


Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, per keturis šių metų mėnesius Lietuvoje kilo beveik 6 tūkstančiai gaisrų. Juose žuvo 110 žmonių, iš jų - 6 vaikai. Septyni gyventojai žuvo dėl pažeidimų naudojant elektros prietaisus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių