V. Mazuronis: reikėtų tęsti skalūnų dujų žvalgybos konkursą

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis mano, kad reikėtų tęsti skalūnų dujų žvalgybos konkursą ir suteikti JAV energetikos kompanijai „Chevron“ galimybę žvalgyti jų išteklius vakarų Lietuvoje.

„Aš manyčiau, kad reikėtų konkursą tęsti, būtų pradedama nuo žvalgybos. Žvalgyba, kaip sako specialistai, truktų keletą metų“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V. Mazuronis.

Pasak jo, kita galimybė - konkursą nutraukti, jei taip nuspręstų Vyriausybė.

„Manau, kad valdanti koalicija turėtų apsispręsti. Sprendimas turėtų būti padarytas vienas iš dviejų - arba stabdom dabar vykstantį konkursą ir atidedam vėlesniam laikui, galbūt pasiruošdami įstatyminę bazę, arba skelbiame nugalėtoją“, - teigė V.Mazuronis.

Seimas antradienį atidėjo sprendimą, ar siūlyti Vyriausybei kol kas nepasirašyti skalūnų dujų žvalgybos sutarties su „Chevron“. Vyriausybė dėl sutarties sprendimą priims, kai galutinę nuomonę šiuo klausimu išsakys Seimas.

Iš posėdžių darbotvarkės išbrauktuose Aplinkos apsaugos ir Ekonomikos komiteto nutarimų projektuose Vyriausybei siūlyta stabdyti sutarties su „Chevron“ pasirašymą, kol bus pakeisti įstatymai, reguliuojantys skalūnų dujų išteklių žvalgybą ir gavybą. Taip pat siūlyta sudaryti darbo grupę šioms problemoms spręsti bei įvertinti skalūnų naudojimo ekonominę naudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nezinomas

nezinomas portretas
varguolis.

NO COMMENT

NO      COMMENT  portretas
Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo DELFI skaitytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami. Komentarų turinys neatspindi DELFI redakcijos nuomonės. D E L F I BLOKUOJA KOMENTARUS APIE VAE IR SKALŪNINES DUJAS ĮVESTA CENZŪRA

Susirūpinęs

Susirūpinęs portretas
Iš pasisakymų tv ir radiją, susidaro nuomonė, kad Mazuronis ne Lietuvos aplinkos apsaugos ministras, o Chevron lobistas. Klausimėlis : kodėl ministeris nuvyko už jūrų marių į Pesilvaniją, o iki šiol neaplankė Žygaičių?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių