Užteršti japoniški produktai Lietuvos neturėtų pasiekti

Radiacinės saugos centro direktorius Albinas Mastauskas sako, kad Lietuva tinkamai reaguoja į branduolinę krizę Japonijoje. Jo teigimu, užteršti japoniški produktai Lietuvos neturėtų pasiekti.

"Lietuvoje yra numatyta kontrolė, jinai veikė ir veiks", - klausiamas apie produktų iš Japonijos importą žurnalistams pirmadienį sakė A.Mastauskas.

Jis dalyvavo Vyriausybėje surengtame pasitarime, surengtame dėl Japonijoje kilusios branduolinės krizės. Šiame pasitarime, be kita ko, dalyvavo ir Valstybės saugumo departamento vadovas Gediminas Grina. Jis su žurnalistais atsisakė bendrauti.

A.Mastausko teigimu, iš Japonijos į Lietuvą vežama nedaug produktų.

"Iš Japonijos nelabai daug tų produktų patenka, tai vienas dalykas. Teikia atkreipti dėmesį, kokia produkcija patenka, tai reikėtų kalbėti apie tą produkciją, kuri yra pavasarinė (...) Ypač atkreiptinas dėmesys į pieno produktus kūdikiams", - dėstė RSC vadovas.

Pasak A.Mastausko, priemonės, kurių imtasi Lietuvoje po žemės drebėjimo ir cunamio sukeltos branduolinės krizės Japonijoje, yra pakankamos.

"Viskas ramu, jeigu kalbame apie Japonijos įvykius. Mes diskutavome, kad situacija stabilizuojasi Japonijoje, ir tos priemonės, kurias įgyvendinome, rekomendavome Lietuvoje padaryti, jos iš tikrųjų atitinka Europos Komisijos ir TATENOS rekomendacijas. Mes nesuklydome, pasakydami gyventojams, kad jokia jodo profilaktika nereikalinga", - kalbėjo A.Mastauskas.

Jo teigimu, Japonijoje iš atominių elektrinių nutekėjusi radiacija įtakos Lietuvos aplinkai ir žmonių sveikatai negali turėti.


Šiame straipsnyje: Japonija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Jau matau 'Maximoj' akcija sushiams!

jei ka

jei ka portretas
sushiai daromi is kinu, indu ryziu ir norvegijos lasysos ir atlanto tuno, ir kinu ungurio, kas valge tikra japonu maista ir musu 'ryziu ceburekus' tas supras apie ka as...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių