Užsienyje įstrigę „Star Holidays“ keleiviai skraidinami namo

Privataus kapitalo kelionių organizatorės "Star Holidays" klientai, atostogaujantys Turkijoje, privalės sutrumpinti atostogas ir į Lietuvą bus parskraidinti sekmadienį.

Valstybinis turizmo departamentas pranešė, jog "Star Holidays" draudimo lėšomis bus apmokėti užsakomieji skrydžiai, kurie organizuojami turistams pargabenti iš Turkijos kurortų Bodrumo ir Antalijos.

Departamentas patvirtino, kad nuo penktadienio vakaro ėmė gauti pranešimus iš Turkijoje esančių turistų apie tai, kad bendrovė "Star Holidays" nėra sumokėjusi už jų apgyvendinimą viešbučiuose bei Turkijos apgyvendinimo įstaigų reikalavimą atsiskaityti su viešbučiais turistų lėšomis tiek už jau praleistą kelionėje laikotarpį, tiek už iki kelionės pabaigos likusį laiką.

Nesumokėję turistai yra iškraustomi iš viešbučių ir priversti patys pasirūpinti apgyvendinimu.

"Atsižvelgiant į tokią kritinę situaciją, buvo priimtas sprendimas suorganizuoti ankstesnį Turkijoje esančių turistų grąžinimą į Lietuvą vienu lėktuvu, maršrutu Vilnius - Bodrumas - Antalija - Vilnius", - pranešė Valstybinis turizmo departamentas.

Turistai, šiuo metu esantys Bodrume ir turėję grįžti rugsėjo 28 ir spalio 5 dienomis, bei spalio 2-ąją atostogas ketinę baigti poilsiautojai į Vilnių parvyks sekmadienį po pietų.

Sekmadienį Vilnių pasieks ir "Star Holidays" klientai, išvykę į Žironą, šeštadienį turistai parskraidinti iš Kretos.

Laikinasis Valstybinio turizmo departamento vadovas Juozas Raguckas BNS patvirtino, kad apie skolų problemas Turkijoje "Star Holidays" nuslėpė ir jog nėra labai linkę bendradarbiauti.

Anot J.Ragucko, "Star Holidays" turistų parvykimu rūpinasi Turizmo departamentas su draudimo bendrove "BTA draudimas".

Tuo tarpu "Star Holidays" paskelbtame pranešime tikina, kad aktyviai talkininkauja organizuojant poilsiautojų sugrąžinimą.

"Star Holidays" ir visus reguliariuosius reisus iki spalio 2 dienos atšaukusi oro bendrovė "Star1 Airlines" priklauso tai pačiai įmonių grupei - "Star Team Group" lėktuvas naktį iš antradienio į trečiadienį buvo sulaikytas Dublino oro uoste už skolas lizingo bendrovei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių