Iš užsienio lietuviai siunčiasi daugiau prabangos prekių

Vis dažniau Lietuvos gyventojai iš užsienio interneto parduotuvių siunčiasi brangesnes siuntas. Tarptautinės siuntų gabenimo kompanijos „Ecoparcel Group“ atstovai pastebi, kad į šalį dažniau keliauja žymių prekių ženklų gaminiai, o brangūs siuntiniai draudžiami papildomomis sumomis.

Išskirtinių prekių ieškantys lietuviai iš užsienio svetainių pamėgo siųstis drabužius bei įvairius aksesuarus: rankines, avalynę, papuošalus. Tarp dažniausiai siunčiamų prabangos prekių – Prancūzijos „Louis Vuitton“, Italijos „Armani“, Didžiosios Britanijos „Burberry“ mados namų kūriniai. Kad į Lietuvą vis dažniau atkeliauja brangesnės siuntos, liudija ne tik žymių prekinių ženklų pavadinimai ant pakuočių, bet ir draudimo sumos.

„Visos siuntos, kurių vertė yra iki 500 eurų, yra apdraudžiamos nemokamai. Pastebime, kad mūsų klientams vis dažniau prireikia papildomo draudimo – vadinasi, gabenami vis brangesni siuntiniai. Pernai į Lietuvą iš užsienio e. parduotuvių iš viso buvo pristatyta maždaug 45 tūkst. papildomai draustų siuntinių, o tai beveik 3 kartus daugiau nei 2011 metais“, – teigė „Ecoparcel Group“ vadovas Andrius Balkūnas.

Daugiausiai prabangos prekių užsakoma iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Italijos e. parduotuvių. „Ecoparcel Group“ atstovai pastebi, kad vis daugiau brangių siuntų atkeliauja ir iš Kinijos. Nors siuntos užsakomos iš įvairiausių pasaulio šalių e. parduotuvių, tačiau jos dažnai atgabenamos iš sandėlių Lenkijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

„Didelė dalis brangesnių gaminių pirkėją atranda būtent šių šalių rinkoje, todėl pardavėjams prekes patogiausia sandėliuoti Lenkijoje ir D. Britanijoje. Gausūs siuntų srautai taip pat plaukia ir į Rusiją, tarp kurių – ir paauksuota vonios įranga“, – pastebi A. Balkūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių