Užsienio investuotojai neatsisako planų Lietuvoje statyti plieno lydymo ir valcavimo gamyklą

Plieno lydymo ir valcavimo gamyklą Lietuvoje ketinantys statyti investuotojai, tarp kurių yra ir atstovų iš Rusijos, kol kas planų neatsisako.

Maskvos inžinerinės kompanijos "TESO Engineering" atstovas Baltijos šalims Gintautas Ramanauskas pažymi, kad projektas Lietuvoje juda, tačiau "ne tokiais tempais kaip norėtųsi". Koją, anot jo, kiša ir kylantys sunkumai dėl vizų, rašo "Verslo žinios".

"Investuotojai, tarp kurių yra ir žmonių iš Rusijos, buvo kviečiami į Kėdainių pramonės parką aptarti galimos vietos gamyklai, tačiau jiems nepavyko gauti metinės vizos. Buvo išduota viza tik trims dienoms, o jei susitikimas užtruktų ar būtų nukeltas, ar dar kas nors keistųsi? Tokie dalykai gali tiesiogiai atsiliepti investicijoms", - sakė G.Ramanauskas.

Pernai rudenį apie planus Lietuvoje statyti gamyklą bei vietos jai paiešką paskelbę investuotojai tikėjosi statybas pradėti šių metų viduryje. Pajėgas sujungusios finansinė grupė "Taurus Capital" ir "TESO Engineering" yra parengusios elektrometalurgijos technologiją, ją taikant bus sukurtas metalurgijos mikrogamyklų tinklas, o projekto plėtotoja tapo Liuksemburge registruota įmonė "SSP Company Limited".

G.Ramanauskas teigia, kad energijos išteklių gamyklai jau rado, tačiau vietos kol kas neatskleidžia ir tikina, kad projektas, kurio vertė gali siekti apie 30 mln. eurų, nežlugo.

Kėdainių rajono merė Nijolė Naujokienė teigė, kad būsimai gamyklai netiko Kėdainių pramonės parko energijos galia.


Šiame straipsnyje: plienasKauno regionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių