Užsieniečiai lietuviams moka ketvirtadaliu daugiau

Ateinančiais metais atlyginimų didinimo neplanuoja daugiau nei pusė įmonių, o šių metų gegužės mėnesį toje pačioje pareigybėje dirbančių žmonių atlyginimai vidutiniškai sumažėjo 2,3 proc., rašo alfa.lt.

Taip pat darbo užmokesčio atotrūkis tarp lietuvišką ir užsienietišką kapitalą turinčių bendrovių didėja.

„Atlyginimai keitėsi labai skirtingai. Kai kuriose įmonėse atlyginimai mažėjo 20–30 proc., o kitur didėjo iki 15 proc. Atlyginimų rinka Lietuvoje gana smarkiai fragmentuojasi – ką įmonė daro su atlyginimais, vis dažniau priklauso nuo jos konkrečios situacijos ir vis mažiau priklauso nuo to, kas vyksta rinkoje apskritai“, – spaudos konferencijoje teigė „Hay Group“ generalinė direktorė Baltijos šalims Neda Songinaitė.

Anot jos, Lietuvoje, kaip ir kitose Baltijos šalyse bei Airijoje, buvo fiksuotas neigiamas atlyginimų pokytis, tuo tarpu likusiose Europos šalyse šis rodiklis buvo teigiamas.

Kaip parodė bendrovės atliktas tyrimas, šiais metais daugiausiai mažėjo darbininkų (-8,5 proc.), aukščiausio lygio vadovų (-7 proc.) bei aptarnaujančio personalo (-5 proc.) algos, o geriausių darbuotojų, specialistų ir žemesnio lygio vadovų darbo užmokestis ūgtelėjo atitinkamai 5, 1,5 ir 1,7 proc., rašo alfa.lt.


Šiame straipsnyje: algosatlyginimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių