Užbaigtas „Trakcja Polska“ ir „Tiltra Group“ susijungimo sandoris

Investicijų bendrovė "Invalda" antradienį užbaigė pirmaujančios Lietuvos ir Lenkijos kelių ir tiltų statybos grupės "Tiltra Group" bei Lenkijos geležinkelio infrastruktūros rinkos lyderės "Trakcja Polska" susijungimo sandorį, įvertintą 777,5 mln. Lenkijos zlotų (679,5 mln. litų).

Tai - didžiausias sandoris Baltijos šalyse 2011 metais, teigiama "Invaldos" pranešime spaudai.

"Užbaigtas plėtros ir vertės kūrimo etapas, kurio metu per penkerius metus iš vietinės kompanijos sukurta regioninė lyderė, kuri po susijungimo su "Trakcja Polska" galės siekti dar didesnių tikslų", - pranešime sakė "Invaldos" prezidentas Darius Šulnis.

"Invalda" sandorio metu perleido 44,8 proc. "Tiltra Group" ir 43,4 proc. "Kauno tiltų" akcijų paketus už bendrą 314,1 mln. zlotų (272,6 mln. litų) sumą bei įsigijo 12,5 proc. "Trakcja Polska" akcijų, už kurias sumokėjo 132,3 mln. zlotų (114,8 mln. litų), "Trakcja Polska" obligacijų už beveik 119,8 mln. zlotų (104 mln. litų) bei gavo 62 mln. zlotų (53,8 mln. litų) pinigais.

Balandžio pradžioje buvo paskelbta, kad "Tiltra Group" ir "Trakcja Polska" susijungimo sandoris neįvyko, nes nebuvo baigtas teisinis ginčas su Lenkijos įmonės smulkiuoju akcininku Jaceku Jureku, ir todėl Varšuvos vertybinių popierių birža nesuteikė bendrovei leidimo išleisti naujos akcijų emisijos.

Dabar skelbiama, kad "Invalda" ir kiti "Tiltra Group" bei "Kauno tiltų" akcininkai antradienį pasirašė sutartį su "Trakcja Polska" bei jos didžiausia akcininke Ispanijos "Comsa Emte" grupe, pagal kurią atstatomas pernai lapkričio 18 dieną pasirašytos sutarties dėl įmonių veiklos sujungimo galiojimas. Taip pat šalys sutarė papildyti sutarties sąlygas bei antradienį vakare užbaigė sandorį.

Pasak D. Šulnio, po sandorio "Invaldos" valdomas "Trakcja Polska" akcijų, kuriomis prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržoje, paketas suteikia galimybę uždirbti iš jungtinės kompanijos "Trakcja Tiltra" augimo ir potencialo realizavimo.

"Tuo tarpu gauti pinigai bei obligacijos padidina "Invaldos" likvidumą ir suteikia galimybes įgyvendinti naujus stambius projektus - todėl tęsime naujų galimybių plėtrai paiešką", - sakė D. Šulnis.

Sutartyje numatyta, kad "Invaldos" už Tiltra Group ir "Kauno tiltų" akcijas gauta kaina, priklausomai nuo šių bendrovių veiklos rezultatų, gali būti sumažinta. Taip pat numatyta "Invaldos" atsakomybė dėl pateiktų garantijų ir patvirtinimų bei parduotų akcijų nuosavybės.

Preliminari teigiama įtaka "Invaldos" grupės konsoliduotai atskaitomybei iš šio sandorio sudaro apie 152 mln. litų, o atskiros bendrovės - apie 199 mln. litų.

"Invaldos" akcijos kotiruojamos "Nasdaq Omx" Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: Invalda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių