Už viešųjų pirkimų tvarkos pažeidimus Seimas laisvės atimti neleido

Seimas ketvirtadienį nepritarė siūlymui taikyti baudžiamąją atsakomybę už viešųjų pirkimų tvarkos pažeidimus.

Už tokias Baudžiamojo kodekso pataisas po pateikimo balsavo 34 Seimo nariai, prieš buvo 15, 36 susilaikė. Projektas grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Pataisas inicijavusi konservatorė Agnė Bilotaitė siūlė, kad baudžiamoji atsakomybė grėstų už viešųjų pirkimų tvarkos pažeidimus, jei dėl to būtų padaryta didesnė negu 250 bazinių socialinių išmokų (BSI - 130 litų), arba 32,5 tūkst. litų materialinė žala valstybei. Pažeidėjus ji siūlė bausti bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

A.Bilotaitė pataisas teikė argumentuodama, kad už viešųjų pirkimų pažeidimus reikia bausti taip pat, kaip baudžiami kontrabandininkai, ekonominiai nusikaltėliai, slepiantys mokesčius, PVM grobstytojai.

Dabar už viešųjų pirkimų pažeidimus baudžiamosios bylos nekeliamos, o asmenys, pažeidę Viešųjų pirkimų įstatymą ir padarę didelę žalą valstybei, gali būti baudžiami administracine tvarka.

Pasak parlamentarės, iki 2003 metų už tokius pažeidimus buvo galima kelti baudžiamąsias bylas, bet vėliau tokios bausmės buvo atsisakyta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerbėjas

gerbėjas  portretas
JAU ŠĮ SEKMADIENĮ - KOVO 17 DIENĄ - KAUNO ŽALGIRIO ARENOJE VYKS VIENINTELIS KONCERTAS "LEGENDOS GRĮŽTA". NET 12 LEGENDINIŲ TIKRO GYVO GARSO GRUPIŲ IR ATLIKĖJŲ. ATEIK IR PAMATYK PATS, BUS SMAGU...

gerbėjau į pievas įvarei

gerbėjau į pievas įvarei portretas
O taI kur jie gali pritart... patys tai daro viešus pirkimus už biudžeto lėšas į savo stalčių- negi save sodins
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių