Už šilumą bus galima mokėti ir vasarą

Vilniečiai su nerimu laukiantys žiemos ir smarkiai išaugsiančių sąskaitų už šildymą netrukus galės mokėti ištisus metus - ir žiemą, ir vasarą, rašo „Vilniaus diena".

Taip tikimasi žmones bent kiek apsaugoti nuo didelio sezoninio mokesčių skirtumo.

Vasarą šiek tiek lengviau atsikvepiantys žmonės su nerimu laukia prasidedančio naujo šildymo sezono. Kai kurie atsargesni sąskaitas permoka iš anksto, kad žiemą nebūtų tokio didelio šoko.

Kad žmonės galėtų tokius veiksmus atlikti teisėtai, bendrovė „Vilniaus energija" ruošia naują atsiskaitymo sistemą, pagal kurią mokesčiai bus dalijami visus metus.

„Kol kas ją išbandau tik aš pats ir dar 30-40 mano kolegų. Turėjome tikslą pradėti gegužės 15 d., tačiau programuotojai nesuspėjo. Dabar pažadėjo baigti per 15 dienų. Kai tik sistema bus gerai patikrinta ir pradės veikti, pasiūlysime ją vartotojams.

Dabar žmonės kartais tiesiog permoka mokesčius, bet norime suteikti tam visą juridinį pagrindą. Žmogus žinotų, kad visus metus mokės, pavyzdžiui, po 200 litų, o vienąkart metuose turėsime balansą", - sakė bendrovės „Vilniaus energija" komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Jūratė Žuolytė, „Vilniaus diena".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių