Už nedeklaruotų pinigų vežimą per sieną siūloma bauda iki 10 tūkst. litų

Už nedeklaruotų grynųjų pinigų, kurių vertė didesnė nei 10 tūkst. eurų (34,5 tūkst. litų), gabenimą per Lietuvos sieną su Europos Sąjungos (ES) šalimis siūloma numatyti baudą iki 10 tūkst. litų su grynųjų pinigų konfiskavimu.

Už nedeklaruotos valiutos gabenimą pirmą kartą bauda siektų nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. litų, konfiskuojant pinigus, o už pakartotiną sulaikymą - nuo 3 tūkst. iki 10 tūkst. litų.

Bauda grėstų, jei būtų nesilaikoma reikalavimo deklaruoti vežamus grynuosius pinigus, kurių vertė viršija 10 tūkst. eurų, jei deklaracijoje būtų pateikiami neteisingi duomenys ar būtų kitaip klaidinama muitinė.

Seimas antradienį po pateikimo pritarė tai numatančioms Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisoms - toliau jos bus svarstomos skubos tvarka gegužės 10 dieną.

Atsakomybės už grynųjų pinigų deklaravimo tvarkos pažeidimus nustatymas sudarytų teisines prielaidas efektyviau taikyti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos priemones, formuotų nepakantumą ir nepalankią erdvę pinigų plovimo ir teroristų finansavimo atsiradimo galimybėms, apsunkintų ir užkardytų nelegalių lėšų judėjimą.

Dabar Administracinių teisės pažeidimų kodekse nenustatyta administracinė atsakomybė už grynųjų pinigų deklaravimo tvarkos pažeidimus.

Seime po pateikimo jau yra pritaręs Pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos įstatymo projektui, kuriame numatyta prievolė deklaruoti didesnę nei 10 tūkst. eurų sumą, vežamą per Lietuvos sienas su ES šalimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kasciadaros

kasciadaros portretas
rado dar viena buda kaip atimti pinigus.Bus kaip prie rusu valdzios,jei ras bent 1EU daugiau ,bus atimta.Nieks neriboja pinigu vezimo,o Lietuva ir vel issisoko.

as

as portretas
Apsurdas.

Abiems

Abiems portretas
atsilikėliai, pasidomėkite kaip yra visur ir nereikės čia nustebti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių