Už naminę degtinę - milijonai akcizo mokesčio

Per pusmetį už naminę degtinę, kontrabandinį alkoholį bei cigaretes priskaičiuoti keli milijonai akcizo mokesčio.

Valstybinė mokesčių inspekcija praneša, kad per šių metų pirmąjį pusmetį už nelegalias ir kontrabandines prekes priskaičiuota daugiau kaip 3 mln. akcizo mokesčio, su juo susijusių delspinigių ir baudų.

Praėjusiais metais per tą patį laikotarpį už minėtus gaminius priskaičiuota 907 tūkst. litų, o per visus metus - 2,150 mln. litų akcizo mokesčio bei su juo susijusių delspinigių ir baudų.

„Praėjusių metų gegužės mėnesį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas savo nutartyje paskelbė, kad etilo alkoholis, nors ir pagamintas neteisėtai (pavyzdžiui, naminė degtinė), gali būti akcizo objektu, todėl naminukės gamintojams ar kontrabandininkams ne tik gresia baudžiamoji atsakomybė, bet ir atsiranda prievolė sumokėti akcizo mokestį, o laiku nepateikus akcizų deklaracijos ir nesumokėjus akcizų, papildomai skaičiuojami delspinigiai ir baudos", - teigia VMI specialistai.

Mokesčių inspekcija primena, kad apie galimus mokesčių įstatymų ir finansinius pažeidimus gyventojai gali pranešti nemokamu pasitikėjimo telefonu 1882.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių