Už mokesčių vengimą NT bendrovei – tūkstantinė bauda

Bankrutuojančią nekilnojamojo turto bendrovę ''Baltic Pard" ir jos direktorių teismas pripažino kaltais dėl mokesčių vengimo ir skyrė baudas.

Bendrovės vadovui Audriui Naumavičiui Vilniaus apygardos teismas skyrė 6,5 tūkst. litų baudą, o „Baltic Pard“ nubausta 13 tūkst. litų bauda, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Baudžiamoji byla Vilniaus apygardos teisme buvo nagrinėjama pagal prokuratūros apeliacinį skundą. Anksčiau įmonės ir vadovo bylą nagrinėjęs Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas buno išteisinęs kaltinamuosius.

Pagal naują apkaltinamąjį nuosprendį vadovas ir įmonė nuteisti už siekimą neribotam laikui atidėti, t. y. išvengti mokesčių.

Bylos duomenimis, A.Naumavičius, siekdamas išvengti mokesčių veikdamas „Baltic Pard“ vardu ir naudai, 2006 - 2008 metais Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikė pelno ir pridėtinės vertės mokesčio deklaracijas su melagingais duomenimis apie įmonės gautas pajamas ir mokėtinus mokesčius.

Teismas taip pat patenkino Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos civilinį ieškinį - 119 tūkst. 857 litų PVM ir 38 tūkst. 593 litus pelno mokesčio, išieškant šią sumą solidariai iš A. Naumavičiaus ir bendrovės „Baltic Pard“.

Byloje valstybinį kaltinimą palaikiusi Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Julija Jolita Kryževičienė atkreipė dėmesį, kad direktorius sąmoningai atidėliojo neribotam laikui pateikimą Valstybinei mokesčių inspekcijai duomenų apie įmonės gautas pajamas už pastatytus ir parduotus kotedžus. Prokurorė pažymėjo, kad būtent dėl A. Naumavičiaus tyčinių veiksmų buvo neįvykdyta įmonės mokestinė prievolė valstybei, kuri galėjo būti įvykdyta, jei A.Naumavičius nebūtų siekęs savo įmonei sudaryti išskirtinių, palyginti su kitais ūkio subjektais, sąlygų.

Apeliacinės instancijos teismo nuosprendis ir nutartis įsiteisėja nuo jų paskelbimo dienos.

Turto banko internetinėje svetainėje turtas.lt skelbiama, kad bendrovė „Baltic Pard“ yra bankrutuojanti, iš varžytynių parduodamas  turtas.


Šiame straipsnyje: baudamokesčiaiNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių