Urėdijų apetitas žlugdo medienos pramonę

Grįžti į straipsnį

Algis

Algis portretas
reikia skirti eksporttuojancius: tie, kurie gamina is medienos produktus ir paskui eksportuoja - tai yra geris visai LT. O vat blogiausia, kai yra leidziama eksportuoti (krauti i laivus) paprastus rastus. ir vezti i Svedija i celiuliozes fabrikus. cia yra baisu, nes nesukuriama jokia pridetine verte. O tos medienos negauna tie, kurie ja apdoroja ir pavercia gaminiu = sukuria pridetine verte.

tomas

tomas portretas
Man tai nesuprantamas misku kirtmas ,po kirtimu paliekama iki 10 cm storio sakos,pilni miskai privirte pavieniu medziu ,o kerta birzes arba apmeta plonom sakom storesnius kad nebutu matyti pasimti negali dar turi moketi ,o jie jau varo nauja kirtima ,bendrai nera jokios kontroles

Teisingai

Teisingai portretas
Pritariu ir pirmam, ir antram. Jei Lietuvos valdžiai bent kiek šalies gerovė rūpėtų, eksportuoti medieną būtų uždrausta. Būtų leista eksportuoti tik medienos dirbinius. Taip pat reikėtų uždrausti eksportuoti ir metalo laužą. Iš karto vagysčių sumažėtų. Dabar ne tik metalines tvoras, kryžius nuo kapų vagia, bet ir kanalizacijos dangčius gatvėse. Tik nereikia verkšlenti, kad uždraudus eksportuoti darbo vietų sumažės. Vagims ir vagių grobio supirkėjams gal ir sumažės. Bet valstybė lyg ir neprivalo geras vagiliavimo sąlygas užtikrinti?

Urėdu godumas

Urėdu godumas portretas
Rusija eksportuoja dujas ir naftą. O Lietuvos urėdijos - medienos. Rusijoje lobsta tik oligarchai, o Lietuvoje - tik urėdai ir jų giminaičiai. Kad medienos perdirbimas į gaminius sukuria tūkstančius darbo vietų, neša pajamas šalies biudžetui - urėdams nusispjaut. Greičiausias kelias pralobti - parduoti rąstą. O LT valdžiai į tai, atrodo, nusispjaut.

Galerijos

Daugiau straipsnių