Urėdai džiaugiasi šalta žiema ir medienos paklausa

Šalta žiema palanki miško ruošimo verslui. Panevėžio apskrities miškų ūrėdijų vadovai sako, kad medienos paklausa rinkoje išaugo ir metai bus pelningi.

Biržų miškų urėdo pavaduotojo Alvido Kurkliečio teigimu, ši žiema yra išskirtinė.

„Vienintelis minusas yra tas, kad labai daug sniego, ir nenusivalius kelių, privažiavimų prie kertamų biržių, mes praktiškai dirbti negalime. Bet kompensacija tam - didžiulis šaltis, kad ir virš minus 20 laipsnių. Tai puiki proga įlįsti į visas, kaip mes vadiname, balas, iškirsti tuos plotus, kurių, esant kitoms sąlygoms, būtų tiesiog neįmanoma iškirsti“, - sako A. Kurklietis.

Jam antrina Panevėžio miškų urėdas Daugirdas Lukoševičius: „Dabar mes išnaudodami šalčius kertame šlapiausias biržes. Manau, kad pasinaudodami šia žiema padarysime daug darbų“.

Pasak A. Kurkliečio, šiemet medienos paklausa, palyginti su pernai, smarkiai išaugusi.

„Jeigu pernai sausio mėnesį ėjo šneka tik apie tai, kad kažkas kažką nuperka, tai šiemet situacija yra pasikeitusi kardinaliai. Paklausa yra. Kainų tokių, kokių buvo prieš du 2,5-3 metus, žinoma, dar nepasiekėme, ir greičiausiai dar kelis metus nepasieksime. Bet paklausa medienai tikrai yra gerokai padidėjusi“, - teigia Biržų miškų urėdo pavaduotojas.

„Daugiausiai perka Lietuvos pirkėjai. Mes tiesioginio eksporto praktiškai nevykdome. Yra Lietuvos įmonės, kurios tą apvaliąją medieną ar jau šiek tiek perdirbtą eksportuoja ar parduoda čia vietoje“, - priduria jis.

Miškininkai tikisi, kad šie metai medienos paruošėjams bus pelningi.


Šiame straipsnyje: mediena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių