Uogų augintojus gelbėja Lenkija

Šiais metais nustebino į fantastiškas aukštumas šoktelėjusios uogų supirkimo ir pardavimo kainos.

Palyginti su praėjusiais metais, uogos pabrango beveik dvigubai turguje, antra tiek išaugo uogų supirkimo kaina rinkoje, penktadienį rašo dienraštis "Respublika".

Šiemet fantastiškai šoktelėjo juodųjų serbentų supirkimo kainos. 4 litų už kilogramą juodųjų uogų dar nė vienais metais niekas augintojams nemokėjo.

Pramoninių uogynų augintojai tvirtina, jog kaina padidėjo ne todėl, kad imta vartoti daugiau uogų, o todėl, kad jų per mažai auginama. Per mažai auginama todėl, kad nėra aiškios strategijos.

"Viena iš priežasčių, dėl ko šiemet taip pakilo juodųjų serbentų kaina ir poreikis, yra ta, kad paprastai rinką užpildantys Lenkijos augintojai šiemet nukentėjo nuo šalčių. Lenkijoje šiemet pabrango visos uogos, ir tai atsiliepia Lietuvai", - įsitikinęs Pramoninių uogynų augintojų asociacijos pirmininkas Adolfas Jasinevičius.

Tai tik viena priežasčių, o kita yra ta, kad retėja uogų augintojų gretos.
Gali būti, kad didžioji dalis lietuviškų uogų grįžta stiklainiuose ir įvairiose pakuotėse iš Vokietijos, Rusijos, Lenkijos, kuri, nors ir kiek uogų augindama, jų mielai įsigyja ir Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: Juodieji serbentaiuogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių