Ukrainos prezidentas: „Gazprom“ sąskaita neteisinga

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius trečiadienį pareiškė, kad Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ šaliai pateikta 7 milijardų JAV dolerių sąskaita dėl nepanaudotų dujų esanti neteisinga.

„Mes atsakėme “Gazprom„, kad manome, jog ši sąskaita ir šios sąskaitos yra neteisingos ir mes esame pasirengę toliau nagrinėti šį klausimą papildomai derybų metu pirmiausia su Rusija“, - žurnalistams Vilniuje sakė V.Janukovyčius.

Ukrainos vadovas taip pat apkaltino savo politinę varžovę, ekspremjerę Juliją Tymošenko, kad ji sudariusi Ukrainai nepalankias sutartis, dėl kurių Kijevas moka per didelę dujų kainą.

„Be abejo, dujų kaina nėra objektyviai apskaičiuota, ji nėra teisinga, tačiau tai yra buvusios vyriausybės pasirašytos sutarties pasekmės, būtent Julijos Tymošenkos pasirašytos sutarties pasekmės“, - kalbėjo Ukrainos prezidentas bendroje spaudos konferencijoje su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaitė.

„Šios sankcijos įtvirtintos toje pačioje sutartyje tarp “Gazprom„ ir “Naftogaz„ ir tokios sąlygos neatitinka rinkos santykių tarp ūkio subjektų ir dėl jų būtina ginčytis“, - teigė jis.

Rusija ne kartą atmetė Ukrainos prašymus sumažinti dujų kainas, o neseniai pateikė netikėtą 7 mlrd. JAV dolerių sąskaitą, kaltindama, kad Kijevas nenupirko žadėtų dujų kiekio. Sąskaita pateikta tą pačią dieną, kai Ukraina pasirašė 10 mlrd. JAV dolerių sutartį su „Shell“ kompanija dėl skalūnų dujų projekto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algirdas

algirdas portretas
Kodėl Lietuvoje, kaip Ukrainoje, nekeliamas asmeninės atsakomybės klausimas už pasirašytą su Gasprom sutartį
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių