Ukmergės valdžios kare su šilumos tiekėjais nukentėjo gyventojai

Dėl Ukmergės valdžios karo su šilumos tiekėjais kenčia gyventojai - jau mėnesį trečdalis ukmergiškių gyvena be karšto vandens. Be to, aiškėja, kad savivaldybė perimdama šilumos ūkį pamynė įstatymus.

Premjero Andriaus Kubiliaus pavedimu situaciją įvertinęs Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Jurgis Jurkevičius paskelbė, kad Ukmergės valdžios sprendimai prasilenkia su įstatymais.

"Lietuvos rytas" rašo, kad rajono savivaldybės taryba yra pavedusi savivaldybės kontroliuojamoms įmonėms "Ukmergės šiluma" ir "Dainavos energetika" tiekti karštą vandenį ir šilumą ukmergiškiams. J.Jurkevičiaus išvadose teigiama, kad licenciją tiekti šilumą tam tikroje teritorijoje gali turėti tik vienas tiekėjas.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija tokią licenciją yra išdavusi bendrovei "Miesto energija", kuri buvo išsinuomojusi Ukmergės šilumos ūkį. Ši licencija iki šiol galiojanti.

Ukmergės valdžia šiemet vienašališkai nutraukė sutartį su Panevėžio bendrovės Energijos taupymo centro antrine įmone "Miesto energija".

J.Jurkevičius pasiūlė Ukmergės valdžiai pakeisti arba panaikinti savo sprendimus, kuriais "Ukmergės šiluma" ir "Dainavos energetika" įpareigotos tiekti karštą vandenį ir šilumą ukmergiškiams.


Šiame straipsnyje: Ukmergėvanduo,

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių