Ukmergės valdžia dujas pirks už banko paskolą

Sutartį su šilumos ūkio nuomininkais nutraukusi ir ekstremalią padėtį paskelbusi Ukmergės valdžia dujoms, kuriomis kūrenamos perimtos visos Ukmergės miesto katilinės, pirkti ketina imti banko paskolą, ketvirtadienį rašo "Lietuvos rytas."

"Ekstremalią situaciją paskelbėme teisėtai ir nesirengiame jos atšaukti. Neprašysime Vyriausybės sumokėti už dujas, kuriomis dabar kūrenamos visos Ukmergės miesto katilinės. Už dujas mokės savivaldybės įmonė "Ukmergės šiluma", - sakė rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Varžgalys.

Jis patikino, kad "Ukmergės šilumai" dujoms pirkti teks paimti paskolą iš banko.

"Nieko bloga aš čia nematau. Šiai įmonei po kiek laiko juk ims grįžti pinigai iš vartotojų, įsisiūbuos ir susitvarkys visas mechanizmas", - teigė direktorius.

Paklaustas, kokią kainą bendrovė "Ukmergės šiluma" mokės už šiuo metu naudojamas "Lietuvos dujoms" priklausančias gamtinių dujų atsargas, J.Varžgalys sakė kol kas nežinąs.

Neoficialiomis žiniomis, bendrovės "Lietuvos dujos" perdavimo ir skirstymo sistemoje yra apie 50 mln. kubinių metrų gamtinių dujų, o Ukmergės miestas per metus vidutiniškai suvartoja 8 mln. kubinių metrų dujų.

Gamtinėmis dujomis kūrenamos keturios Ukmergės miesto ir viena Šventupės gyvenvietės katilinė. Visos jos per parą sunaudoja apie 10 tūkst. kubinių metrų dujų.

Šiuo metu pinigų apyvartinėms lėšoms iš bankų rengiasi skolintis arba jau pasiskolino trys savivaldybei priklausančios įmonės - "Ukmergės vandenys", Ukmergės autobusų parkas, taip pat Ukmergės rajono ligoninė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių