Ukmergės savivaldybė negrįš pas buvusį šilumos ūkio nuomininką

Po du mėnesius trukusios kovos Ukmergės rajono savivaldybė atnaujino šilto vandens tiekimą visiems ukmergiškiams ir sulaukė pasiūlymo iš buvusio nuomininko UAB „Miesto energija“ vėl tiekti šilumą. Savivaldybė vertina tokį pasiūlymą kaip nekorektišką ir nenaudingą gyventojams.   

Karšto vandens tiekimą atnaujinusi visiems Ukmergės gyventojams, savivaldybė iki ketvirtadalio sumažino šilumos bazinę kainą. Šiuo metu Šventupės gyventojai už tiekiamą šilumą moka 19,47 ct/kWh bazinę kainą, tuo tarpu Pivonijos mikrorajono gyventojai – 23,75 ct/kWh. Taip pat jau ruošiamasi ir šildymo sezonui. Šilumos tiekimą savivaldybė yra pavedusi vykdyti savivaldybės kontroliuojamoms įmonėms UAB „Ukmergės šiluma“ ir UAB „Dainavos energetika“.

Šia savaitę savivaldybė sulaukė pasiūlymo iš buvusio šilumos operatoriaus „Miesto energija“ pasiūlymo visiškai atnaujinti karšto vandens ir šilumos tiekimą Ukmergės rajone. „Tai, ką siūlo UAB „Miesto energija“ teoriškai ji negali padaryti – šilumos ūkio nuomos sutartis nutraukta, o jokios kitos sutarties su jais sudaryta nėra. Be to, toks pasiūlymas yra nekorektiškas ir negarbingas. Du mėnesius palikusi ukmergiškius be šilto vandens, privati bendrovė siūlo vėl teikti paslaugas, kurias ketvirtadaliu pigiau jau teikia savivaldybės kontroliuojamos įmonės. Gyventojai gali būti ramūs – savivaldybė pas privatininkus tikrai negrįš atgal“, – tikina Ukmergės rajono savivaldybės meras Algirdas Kopūstas.

Savivaldybė apgailestauja, kad daliai gyventojų du mėnesius teko patirti nepatogumų dėl nutrūkusio karšto vandens tiekimo. „Taip pat labai apmaudu, kad atnaujinti karšto vandens tiekimą nuolat kliudė buvęs šilumos operatorius. Tai, kad laiku nebuvo perduodami būtini katilinių eksploatacijai dokumentai ir kad buvo sugadintos katilinės ženkliai prisidėjo prie užsitęsusio karšto vandens tiekimo nutrūkimo laikotarpio“, – teigia A. Kopūstas.

Ukmergės rajono savivaldybė taip pat kreipsis į Vilniaus apygardos administracinį teismą dėl Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sprendimo atsisakyti panaikinti karšto vandens tiekimo licenciją UAB „Miesto energija“. Šilumos ūkio įstatyme numatyta, kad tuos šilumos ūkio objektus, kurių katilinės gamina mažiau kaip 10 GWh šilumos per metus, kontroliuoja ir licencijas išduoda savivaldybė. Kainų komisijos vertinimas – legaliai ar nelegaliai Šventupės ir Šilo katilinėse teikiama šiluma yra ne jų kompetencijoje, taigi tai vertintina kaip kišimasis į vietos savivaldą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių