Ukmergėje planuojamas naujas teismo pastatas

Teisingumo ministerija antradienį pranešė inicijuosianti naujojo Ukmergės rajono apylinkės teismo pastato statybos investicijų projektą.

Toks sprendimas priimtas įvertinus susidariusią situaciją šiame teisme dėl pastate rasto didelio kiekio gyvsidabrio.

Preliminariais skaičiavimais, naujo Ukmergės rajono apylinkės teismo pastato statyba ir įrengimas kainuotų apie 6 mln. litų. Šiuo metu, suderinus su Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, teismas laikinai dirba Ukmergės rajono policijos komisariato patalpose.

Teisėjų taryba praėjusią savaitę pritarė naujo teismo pastato statybos įtraukimui į Valstybės investicijų 2013-2015 metų programos investicijų projektą.

Šiam investicijų projektui 2013 m. planuojama skirti 200 tūkst. litų, už šią sumą ketinama baigti naujo pastato projektavimo darbus. Kitais metais turėtų prasidėti statybų darbai, teigiama ministerijos pranešime spaudai.

Anot ministerijos, artimiausiu metu taip pat ketinama spręsti lėšų skyrimo klausimą avarijos padaliniams šalinti dabartiniame teismo pastate.

Atlikus visiems teismo darbuotojams gyvsidabrio tyrimus, toksikologai rekomendavo darbuotojams, kurių organizme buvo rasta padidėjusi gyvsidabrio koncentracija, atlikti biologinį monitoringą ir pakartoti gyvsidabrio tyrimą po vieno mėnesio. Planuojama, kad šie tyrimai bus apmokėti iš Vyriausybės rezervo lėšų.

Taip pat iš Vyriausybės rezervo lėšų bus tikrinama 9 advokatų ir jų padėjėjų, dirbusių Ukmergės rajono apylinkės teisme, sveikata. Lietuvos advokatūra yra kreipusis į Teisingumo ministeriją, kad būtų patikrinta šių teisininkų sveikata, nurodo ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių