Ukmergėje - didžiausia baldų gamykla Baltijos šalyse

Visuomeninės paskirties baldų gamintojas „Narbutas ir Ko", plėsdamas veiklą ir gamybos apimtis, nebeišsiteko Vilniuje. Ukmergėje atidaryta didžiausia Baltijos šalyse biuro baldų gamykla, pastatyta vos per vienerių metų laikotarpį.

30 tūkst. kvadratinių metrų ploto gamyklos kompleksą statyti Ukmergėje nuspręsta dėl patogios geografinės padėties, greito susisiekimo su didžiaisiais šalies miestais ir magistraliniais keliais.

Atidarius naują gamyklą sukurta 200 darbo vietų. Planuoja, kad iki 2011 m. darbuotojų skaičius padidės dvigubai.

Daugiau nei 70 mln. litų kainavusiame gamyklos komplekse įrengtos modernios korpusinių baldų gamybos linijos, kėdžių gamybos cechas, naujausia automatinė metalo dažymo ir pjovimo linija bei kiti įrengimai.

Įrenginėjant didžiausią Baltijos šalyse biuro baldų gamyklą, kurios išorinis perimetras siekia 1 km ilgį, buvo siekiama kuo efektyviau planuoti erdvę, kad kelių šimtų metrų ilgio koridoriai neatrodytų slogūs ir niūrūs, o kiekvieno skyriaus darbuotojai galėtų lengvai susisiekti su svarbiausiomis administracinėmis patalpomis.

Visas gamybos procesas vykdomas išnaudojant turimus išteklius, t. y. nepaliekant atliekų. Šiltuoju metų laikotarpiu gamybinės atliekos sandėliuojamos, o žiemą jos bus naudojamos šildymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių