Ūkio ministras ekonomikos krizės nemato

Ūkio ministras Vytas Navickas teigia, kad analizuojant pirmojo metų ketvirčio ekonominius šalies rodiklius apie ekonominę krizę Lietuvoje kalbėti nėra jokio pagrindo, o ateityje šalis turi visas  galimybes išlaikyti aukštus ekonominio augimo tempus.

Ministro teigimu, Lietuva išsaugojo spartų ūkio augimo tempą - buvo sukurta beveik 7 procentais daugiau bendrojo vidaus produkto (BVP) nei per tą patį 2007-ųjų laikotarpį, kai daugelis ekspertų prognozavo gerokai lėtesnį BVP augimą. Produkto augimas Lietuvoje buvo sparčiausias tarp Baltijos šalių.

Ministro nuomone, kadangi gresia vidaus vartojimo mažėjimas, reikia visokeriopai skatinti eksportą į augančias šalis, visų pirma į naująsias ES šalis ir Rusiją. Be to, pasak V. Navicko, svarbu skatinti investicinį procesą - reikia susitelkti ir „įdarbinti" Ūkio ministerijos administruojamus Europos Sąjungos skirtus apie 5 mlrd. litų paramos, kad šie pinigai kuo greičiau atneštų ekonominę naudą.

V. Navickas išreiškė viltį, kad antroje metų pusėje sulauksime kainų augimo tempų mažėjimo, infliacijai didesnę įtaką darytų tik augančios šilumos kainos. 

"Klaipėdos" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių