Ūkio ministras D.Kreivys - 2009-ųjų „Partnerystės lyderis”

Trečiadienį Lietuvos verslo konfederacija/ICC Lietuva ūkio ministrą Dainių Kreivį paskelbė verslo ir valstybės partnerystei 2009 metais labiausiai nusipelniusiu asmeniu. Ministrui įteiktas „Partnerystės lyderio” apdovanojimas.

Apdovanojimų vakaro metu taip pat buvo paskelbtas „Verslo ambasadorius 2009“. Pernai aktyviausiai Lietuvos ir užsienio verslo partnerystę skatinusiu asmeniu pripažintas J.E. Antanas Vinkus, Lietuvos ambasadorius Rusijos Federacijoje. Jam įteiktas banko „Snoras“ įsteigtas „Verslo ambasadoriaus “ prizas.

Nominacijos „Partnerystės lyderis 2009“ nugalėtoju kasmet renkamas asmuo, kuris aktyviai siekė abipusiai naudingo ir skaidraus valdžios ir verslo bendradarbiavimo, savo darbais prisidėjo prie palankesnių sąlygų verslui gerinimo, reprezentavo Lietuvos interesus užsienyje, ar kitaip reikšmingai prisidėjo prie Lietuvos vardo bei įvaizdžio kūrimo.

„Ministras Dainius Kreivys apdovanotas už aktyvią ir kryptingą veiklą, skatinant Lietuvos įmonių konkurencingumą ir ekonominę nepriklausomybę; už drąsą imtis inovatyvių projektų, naujovių ir iniciatyvų; už valdžios institucijų ir verslo bendruomenės ryšių supratimą bei skatinimą, siekiant skaidraus socialinio dialogo ir efektyvios partnerystės", - teigė Algimantas Akstinas, Lietuvos verslo konfederacijos/ICC Lietuva generalinis direktorius.

2001 - 2008 metais „Partnerystės lyderio“ pagrindiniu prizu jau buvo apdovanoti: Rolandas Barysas, Ričardas Malinauskas, Gediminas Kirkilas, Dalia Grybauskaitė, Reinoldijus Šarkinas, Algirdas Brazauskas, Valdas Adamkus.

Ambasadorius AVinkus „Verslo ambasadoriumi“ pripažintas ir apdovanotas už nuoseklią veiklą, pastangas, pasiektus rezultatus ekonominėje diplomatijoje, už šalies investicinio patrauklumo kūrimą, eksporto plėtrą, užmegztus plačius partnerystės ryšius, dirbant Lietuvos diplomatinėse atstovybėse,už tiesioginių ryšių su verslo bendruomenės atstovais palaikymą ir nuolatinį plėtojimą, interesų atstovavimą bei gynimą, naujas idėjas, įvairių renginių inicijavimą, už kūrybišką ir konstruktyvų darbą su lietuvių bendruomenėmis užsienyje.

„Šia nominacija siekiame įprasminti sėkmingo Lietuvos ekonominių interesų atstovavimo pavyzdį, nes savo patirtimi galime paliudyti, kad aktyvi diplomatų pagalba ir iniciatyva, atstovaujant šalies verslininkų interesus, verslui neretai tampa didele vertybe ar tramplinu geram verslo startui.“ - pristatydamas prizą, teigė banko „Snoras“ valdybos pirmininko pavaduotojas Žoržas Šarafanovičius.

Iš daugiausia vertinimų sulaukusių kandidatų konfederacijos Prezidiumas išrinko nugalėtoją.
Apdovanojimų laimėtojai paskelbti konfederacijos apdovanojimų vakaro metu. Vakaro metu vyko diskusija apie valstybės valdymo pertvarką, kurioje dalyvavo Ministras pirmininkas, ministrai, verslo lyderiai, kiti valdžios atstovai. Be to, Giedrius Masalskis vedė labdaringą aukcioną, renkant lėšas konfederacijos „Mokslo ir verslo partnerystės“ stipendijų fondui. Fondo tikslas - remti gabiausius ir versliausius nevalstybinių aukštųjų mokyklų studentus.


Šiame straipsnyje: Kreivys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių